ایمنی برق و خطرات برق ساختمان

ایمنی برق و خطرات برق ساختمان
ایمنی برق و خطرات برق ساختمان

این اولین مقاله از 3 مقاله در مورد ایمنی و خطرات برق در ساختمان ها مخصوصاً ساختمان‌های قدیمی و همچنین پیشنهاد جهت بهبود و جلوگیری از این خطرات است.

ایمنی برق و خطرات برق ساختمان

هرساله در اروپا 16000 نفر مجروح و 540 نفر در اثر سوانح برقی جان خود را از دست می‌دهند، شرکت الکترو ایث سویس که در زمینه ایمنی برق بسیار معروف است، معتقد است خطر مرگ یا جراحت در اثر سوانح برقی 50 برابر بیشتر از دیگر حوادث در خانه می‌باشد که این خطرات فراتر از شوک الکتریکی بوده و آتش سوزی از عوامل اصلی آسیب رسانی وارد می‌کند.

میزگرد ایمنی برق در انگلستان تخمین زده‌اند که در سال 2104 و 2015 بیش از 5600 آتش سوزی ناشی از ایمنی ضعیف برق در ساختمان ها اتفاق افتاده است. متأسفانه اطلاعاتی این چنین از کشورمان ایران در دست نیست اما قطعاً در ایران ایمنی برق بسیار ضعیف تر از کشورهای پیشرفته است.

اگر تأسیسات الکتریکی از الزامات ایمنی برق پیروی کنند بسیاری از مرگ و میر و حوادث ناشی از حوادث برق از بین می‌رود، البته در هنگام ساخت خانه‌های جدیدی که با نظارت مهندسین ایمنی ساخته می‌شود الزامات ایمنی رعایت می‌شود اما در بیشتر خانه‌های در حال ساخت و خانه‌های قدیمی خبری از رعایت الزامات ایمنی برق نیست.

 

استانداردهای ایمنی

تخمین زده شده است که%85 از ساختمان‌هایی که قبل از سال 1380 ساخته شده‌اند از استانداردهای ایمنی برخوردار نیستند ولی ساختمان‌هایی که بعد از آن ساخته شده‌اند باید با توجه به تغییرات استانداردهای ایمنی برق که در سال 2000 میلادی اعمال شده خود را مطابقت دهند.

علاوه بر این یک رشد عظیم در مصرف برق از سال 1385 به بعد به وجود آمده است و با افزایش ده برابر هر خانوار، میانگین مصرف سالانه به دو برابر سال‌های قبل شده است، این افزایش مصرف در ساختمان‌های مسن تر و به ویژه آن‌هایی که خود را با استانداردهای ایمنی برق مطابقت نداده‌اند ایجاد نگرانی می‌کند. در نتیجه یک طیف گسترده از شرایط بالقوه حوادث برق رو به رو هستیم.

تأسیساتی که در ساختمان‌های قدیمی و یا ساختمان‌های جدیدی که از مواد اولیه با مرغوبیت پایین استفاده کرده‌اند در اثر تغییرات دما، رطوبت، اشعه ماورا بنفش (تأسیساتی که در معرض نور خورشید است) دچار ساییدگی، پارگی، ترک عایق ها، شل شدن اتصالات و یا شکسته شدن قطعات گردد.

تغییرات در ساختمان ها مانند: افزایش تعداد پریزها، اضافه کردن سیستم‌های گرمایشی و سرمایشی، افزایش روشنایی نیاز به استانداردهای خاصی دارد که در بیشتر موارد بدون توجه این استانداردها این موارد به صورت گسترده افزایش میابد.

 

مطالعات نشان می‌دهد که اکثر ساختمان ها در معرض خطر قرار دارند

با توجه به تعداد بالای ساختمان‌های قدیمی و ساختمان‌های بی کیفیت و اهمیت ایمنی برق، این فوریت را نشان می‌دهد که هر چه سریع تر باید تجهیزات قدیمی به روز رسانی و در ساختمان‌های جدید از تجهیزات با کیفیت استفاده شود.

خوشبختانه گام‌های ساده ای وجود دارد که بر اساس آن می‌توان یک ساختمان ایمن و مطابق باغ استانداردهای جهانی داشت که در مقاله بعدی نگاه دقیق‌تری به این خواهیم داشت که چگونه می‌توان با استفاده از اصول ایمنی برق ساختمان‌های ایمنی داشت.

پیام بگذارید

کلیه فیلدهای مشخص شده با ستاره (*) الزامی است