ژنراتور گازی اتوماتیک استارت چیست

ژنراتور گازی اتوماتیک استارت چیست؟

ژنراتور گازی اتوماتیک چیست؟

بسیاری از مردم و افرادی که در زمینه ژنراتورها متخصص نیستند تا بحث از ژنراتور گازی اتوماتیک می‌شود به این فکر می‌کنند که یعنی وقتی برق شهری قطع می‌شود دستگاه به‌صورت اتوماتیک و خودکار روشن شود و شروع به برق دهی کند.

این موضوع درست است؛ اما نیازمند چند پیش‌نیاز است؛ زیرا در نظر افراد عادی و افراد متخصص ژنراتور گازی اتوماتیک متفاوت است.

درصورتی‌که شما نیاز دارید تا پس از قطع برق ژنراتور به‌صورت خودکار روشن شده و عمل برق دهی را انجام دهد نیاز به دو تابلو برق با نام‌های تابلوی اتوماتیک و تابلو چنج اور خواهید داشت.

تابلو اتوماتیک استارت

تا قبل از پیشرفت علم الکترونیک از لحاظ دیجیتال تمامی پارامترهای یک ژنراتور توسط نشانگرهای آنالوگ انجام می‌شد

به طور مثال دور موتور، ولتاژ و جریان خروجی، فرکانس، دمای آب، میزان فشار روغن و پارامترهای دیگر همگی توسط نشانگرهای آنالوگ که مانند عکس زیر بودند نشان داده می‌شد.

همچنین شما برای روشن‌کردن دستگاه نیاز بود تا به محلی که ژنراتور گازی خانگی قرار داشت بروید و به‌صورت دستی و با استفاده از استارتی مانند استارت خودرو، ژنراتور را روشن کنید.

تابلو برق دستی ژنراتور

 

اما پس از پیشرفته علم الکترونیک در زمینه دیجیتال تمامی پارامترهای در یک واحد مجزا و کوچک تعبیه شدند که به آن کنترل یونیت گفته می‌شود.

همان‌طور که در شکل زیر می‌بینید تمامی پارامترها مانند ولتاژ، جریان، فرکانس، دمای آب، میزان فشار روغن، میزان بارکشی از هر فاز و بسیاری از پارامترهای مهم دیگر به‌صورت دیجیتال شدند و جایگزین نشانگرهای آنالوگ شدند.

این موضوع باعث صرفه‌جویی در هزینه و راحتی در خواندن پارامترهای مختلف بدون خطای انسانی شد

همچنین جدای از این موضوع روشن‌کردن با سوئیچ منسوخ شد و با استفاده از یک کلید روشن و خاموش‌شدن ژنراتورها انجام می‌شود

تابلو اتوماتیک ژنراتور

نتیجه‌گیری:  پس تابلوی اتوماتیک یعنی تمامی پارامترهای مهم ژنراتور به‌جای تابلو آنالوگ در یک تابلو یا کنترل برد دیجیتال تعبیه شده باشد و صرف داشتن این تابلو دستگاه شما در هنگام قطع برق به‌صورت خودکار روشن نخواهد شد

 

تابلو چنج اور

تابلو چنج اور نیز مانند تابلو اتوماتیک استارت دارای دو مدل آنالوگ و دیجیتال است.

در مدل آنالوگ شما پس از قطع برق با استفاده از تابلوی چنج اور ابتدا برق شهری را قطع می‌کنید و سپس برق ژنراتور را راه‌اندازی می‌کنید.

این موضوع برای آن است که اگر در هنگام کارکرد ژنراتور، برق شهر وصل شد، ژنراتور دچار مشکل نشود.

تابلو چنج اور ATS

در تابلوی دیجیتال این موضوع به‌صورت خودکار و به شکل یک تابلو فرمان عمل می‌کند.

یعنی تابلو دیجیتال قطع برق را تشخیص داده و به تابلو اتوماتیک استارت دیجیتالی ژنراتور گازی بی‌صدا فرمان می‌دهد تا دستگاه روشن شود.

همچنین پس از وصل‌شدن برق شهری، فرمان خاموشی ژنراتور را ارسال می‌کند و پس از خاموش‌شدن ژنراتور برق شهری را وارد شبکه می‌کند.

نتیجه‌گیری: پس برای قطع برق شهر و وصل‌شدن برق ژنراتور در هنگام قطع برق و بالعکس در هنگام وصل برق نیاز به تابلوی چنج اور داریم.

 

ژنراتور گازی اتوماتیک استارت

پس نتیجه‌گیری نهایی این شد که ما برای اینکه پس از قطع برق ژنراتور به‌صورت خودکار روشن شده و عمل تأمین برق را انجام دهد نیاز به دو تابلو اتوماتیک و تابلو چنج اور یا ATS داریم.

با ترکیب این دو تابلو ما می‌توانیم دستگاهی داشته باشیم که در هنگام قطع برق به‌صورت خودکار روشن شده و پس از  وصل برق شهری به‌صورت اتوماتیک خاموش شود.

 

پیام بگذارید

کلیه فیلدهای مشخص شده با ستاره (*) الزامی است