ژنراتور گازی
ژنراتور گازی چیست ؟ What is gas generator
به زبان ساده ژنراتور گازی دستگاهی هست که گاز شهری (NG) یا گاز مایع (LPG) را تبدیل به برق میکند.
این فرآیند توسط یک سیستم پیچیده که دارای اجزای متفاوتی همچون موتور، آلترناتور، تابلو برق، کنترل برد، شاسی، رادیاتور، اگزوز و موارد دیگر هست، انجام میپذیرد.
اگر علاقه مند هستید تا اطلاعا بیشتری راجع به نحوه کارکرد این نوع مولدهای گازسوز بدانید پیشنهاد میکنم تا مقاله زیر را بخوانید
مقاله : ژنراتور گازی چیست ؟
ژنراتور گازی چیست ؟ What is gas generator
به زبان ساده ژنراتور گازی دستگاهی هست که گاز شهری (NG) یا گاز مایع (LPG) را تبدیل به برق میکند.
این فرآیند توسط یک سیستم پیچیده که دارای اجزای متفاوتی همچون موتور، آلترناتور، تابلو برق، کنترل برد، شاسی، رادیاتور، اگزوز و موارد دیگر هست، انجام میپذیرد.
اگر علاقه مند هستید تا اطلاعا بیشتری راجع به نحوه کارکرد این نوع مولدهای گازسوز بدانید پیشنهاد میکنم تا مقاله زیر را بخوانید
مقاله : ژنراتور گازی چیست ؟
ژنراتور گازی با چه توانی ؟ چند آمپر ؟ چند کیلو وات ؟ Sizing Of gas generator
هنگام انتخاب ژنراتور گازی یکی از موارد مهمی که باید در نظر داسته باشید توان خروجی ژنراتور هست.
واحد ژنراتور های گازی بر اساس واحد KVA یا همان کاوا رده بنده شده ولی برق مصرفی ما بر اساس واحد KW یا کیلو وات رده بندی شده است که این موضوع معمولا باعث سردرگمی خیلی از افراد غیر فنی میشود.
حال چاره چیست ؟ راه حل خیلی ساده است، برای تبدیل کردن KVA به KW کافی است توان کاوا را در ۸/۰ ضرب کنیم.
یعنی چه ؟ یعنی برای مثال ژنراتور ۳۰ کاوا به ما ۲۴ کیلو وات در خروجی ارائه میدهد که از ضرب عدد ۳۰ در عدد ۸/۰ بدست آمده است.
حال که مسئله واحد ها حل شد باید به سراغ این برویم که ژنراتور گازی با چه توان خروجی انتخاب کنیم ؟
برای اینکار لازم است تا توان مصرفی دستگاه هایی که میخواهیم با ژنراتور روشن کنیم را بدانیم ، مثلا اگر میخواهیم یخچال ، کولر گازی و تلویزیون را روشن کنیم باید توان مصرفی تک تک آنها را بدست بیاوریم و پس از آن تمامی توان آنها را باهم جمع کنیم.
بطور مثال یخچال ۶۰۰ وات ، کولر گازی ۲۰۰۰ وات و تلویزیون ۲۰۰ وات مصرف دارند پس با جمع این اعداد متوجه میشوم که من به ژنراتور نیاز دارم که ۲۸۰۰ وات در ساعت برق رسانی کند.
در مورد مصارف صنعتی ، همچون کارگاه ها ، بیمارستان ها ، کسب و کار و معادن استخراح ارز دیجیتال هم به همین شکل هست اما نیاز به بررسی دقیق تر و با مشاوره با کارشناس فنی دارد که برای اینکار میتوانید از مشاوره تلفنی رایگان ما بهرهمند شوید.
شماره تلفن مشاوره رایگان : ۰۲۱۲۲۲۳۹۳۵۷
قیمت ژنراتور گازسوز Price of gas generator
قیمت ژنراتور گازی معمولا بر اساس چند معیار متفاوت تعیین میشود که در لیست زیر میتوانید بخوانید.
- کشور تولید کننده موتور
- کشور تولید کننده آلترناتور
- دائم کار یا اظطراری بودن مصرف
- توان خروجی ژنراتور
- بی صدا بودن یا نبودن دستگاه
- نوع سوخت
- نو یا استوک بودن دستگاه
پس از مشخص شدن موارد بالا میتوان قیمت ژنراتور را تعیین نمود ، البته به دلیل نوسانات بازار ، شرکت تولید کننده و سابقه آن ها ممکن است قیمت ژنراتورهای گازسوز باهم متفاوت باشند.
شما میتوانید برای دریافت استعلام قیمت و مشاوره رایگان با شماره ۰۲۱۲۲۲۳۹۳۵۷ تماس بگیرید.
چرا ما ؟
کارژن با برند تجاری ثبت شده شرکت ورکات صنعت است ، ما از سال 1385 در حوژه ژنراتورهای گازی هستیم و سابقه خوبی از خود به جای گذاشتهایم.
تیم ما با شرکت هایی معتبری همچون شرکت گاز استان زنجان، شرکت بیمه سلامت یاسوج، شرکت بیمه سلامت استان همدان، شرکت میهن وب هاست، شرکت واگن سازی تهران، شرکت بهره برداری مترو تهران و حومه، شرکت مسافربری رجا، سفارت اسلوونی، سفارت فنلاند، بیمارستان فیاض بخش، خبرگزاری ایلنا، شرکت کارمانیا خودرو و دهها مشتری دیگر که از صفحه پروژههای ما میتوانید مشاهده و بررسی فرمایید.
از طرفی ما تولید کننده هستیم و صفر تا صد تولید ژنراتور گازی توسط تیم خودمان و در داخل کشور انجام مییشود، بنابراین از نظر کیفیت انجام کار، تعمیرات و پشتیبانی قطعات یدکی ژنراتور گازی در خدمتتان هستیم.
مصرف سوخت ژنراتور گازی
با توجه به توان ژنراتور های گازی ، مصرف سوخت در آنها به شکل های متفاوتی دیده می شود که در جدول زیر می توانید آن هارا مشاهده کنید.
توان ژنراتور | مصرف سوخت (متر مکعب در ساعت) |
---|---|
15 کاوا | 4 متر مکعب در ساعت |
20 کاوا | 5 متر مکعب در ساعت |
30 کاوا | 7 متر مکعب در ساعت |
40 کاوا | 10 متر مکعب در ساعت |
باید به این نکته توجه کنیم که تعرفه گاز طبیعی در ایران پایین می باشد و هزینه سوخت مصرفی در این نوع دستگاه ها بسیار به صرفه است.
به خصوص این دستگاه ها در مقایسه با ژنراتورهای دیزلی هزینه بسیار پایینی دارند پس نیاز به تامین سوخت نیز نداریم زیرا گاز مستقیما از لوله به ژنراتور متصل می باشد.
به عنوان نمونه با توجه به جدول ارائه شده توسط شرکت گاز در صورتی که ژنراتور گازی 30 کاوا داشته باشیم و در روز 4 ساعت قطعی برق را تجربه کنیم و این قطعی برق 3 روز در هفته باشد، ماهانه 336 متر مکعب گاز مصرف میکنیم که معادل 117600 تومان است!
به راحتی می توان دریافت که این هزینه بسیار پایین تر از دیگر نوع ژنراتورها در هنگام مصرف سوخت است.
طول عمر ژنراتور گازی
همیشه برای اکثر افراد سوال است که آیا عمر ژنراتور گازی بیشتر است یا عمر ژنراتور دیزلی ؟ برای پاسخ به این سوال باید بدانیم که عمر یک دستگاه صرفا با معیارهایی که ما ذکر میکنیم تعیین نمیشود.
تمامی دستگاهها در صورتی که به درستی استفاده شود، سرویسهای آن به موقع انجام شود و نگهداری و مواظبت شود عمر طولانی خواهند داشت.
مثلا برای ژنراتور بسیاری از افراد پس از خرید از رسیدگی به آن امتنا میکنند و سرویس روغن و فیلتر آن را انجام نمیدهند و دستگاه را کثیف و نامرتب نگهداری میکنند.
خب کامکلا واضح است که این باعث آسیب و پایین آمدن عمر دستگاه خواهد شد.
اما در مقایسه ژنراتور گازی و دیزلی عمر ژنراتور گازسوز بیشتر است زیرا در موتور دیزل سوخت گازوئیل دارای کربن زیادی هست که باعث استهلاک بالا در موتور میشود و عمر دستگاه پایین میآید.
بصورت کلی عمر ژنراتورهای گازی 10 سال و یا در صورت مراقبت و استفاده صحیح تا 20 سال نیز میتواند باشد.
ژنراتور گازی با کانوپی یا معمولی
دومین موردی که موقع خرید ژنراتور گازسوز باید به آن توجه کنیم این است که آیا سر و صدای کارکرد دستگاه برای ما مهم است یا خیر؟
ژنراتورهای گازی به دو دسته ی معمولی یا Open Frame و بیصدا یا Silent شناخته میشوند.
ژنراتور گازی معمولی
ژنراتور در دستگاه های معمولی به شکل زیر است و فاقد محفظه یا کاوری برای صداگیری می باشد که بتواند صدای دستگاه را کاهش دهد.
دستگاه های معمولی باید در محیطهایی که صدای کارکرد دستگاه فاقد اهمیت می باشد مورد استفاده قرار بگیرند.
ژنراتور گازی با کاور صداگیر
این نوع ژنراتور های گازی دارای یک محفظه یا کاور صداگیر (Canopy) هستند که می تواند صدای دستگاه را هنگام کار کاهش دهد و از آلودگی صوتی در محیطی که دستگاه قرار دارد تا حدود زیادی جلوگیری کند.
باید به این نکته هم توجه شود که کاور صدا گیر علاوه بر کاهش صدا های مزاحم به تمیزی دستگاه و افزایش طول عمر آن نیز کمک می کند.
ژنراتور گازی سوپر سایلنت
این نوع ژنراتور ها از دسته ی ژنراتور های گازی می باشند و البته نوع بهبود یافته آنها هستند، این مدل ژنراتورها علاوه براینکه کاور صداگیر دارند ، شامل اگزوز های Silencer و فنهای برقی هم هستند که کمک زیادی به کاهش صدای کارکرد دستگاه می کنند.
یا توجه به نوع ساخت و طراحی ژنراتور گازی بیصدا کارژن اکثر ژنراتورهای کارژن از این نوع هستند.
ویژگی های ژنراتور گازی ورکات صنعت Benefits of gas generator
کم صدا Silent
یکی از مشخصه های مهم این دستگاه در هنگام طراحی و ساخت، کارکردی با صدای بسیار کم یا به اصطلاح Super Silent بودن آن است که به کمک طراحی مهندسی شده کاور صداگیر ، فن ها و اگزوزها است.
برقی ثابت و بدون نوسان Fixed electric without oscillation
سیتسم های الکترونیکی طراحی شده در این دستگاه باعث آن شده تا برق تولیدی بصورت سینوسی کامل، بدون نوسان و با فرکانس ۵۰ هرتز باشد.
قابلیت کار با گاز شهری Ability to work with natural gas
موتور استفاده شده در این دستگاه بر مبنای پایه گازسوز بوده و توانایی کار با گاز شهری بدون ایجاد مشکل را دارد.
هزینه سوخت اقتصادی Economic fuel costs
با توجه به گسترده بودن شبکه گاز شهری در کشور و همچنین کم مصرف بودن موتور این ژنراتور گازی، هزینه گاز ماهیانه بسیاری کمتری نسبت به مدل های دیزلی و بنزینی را دارد.
عمر طولانی دستگاه Long life device
ژنراتور های گازی ورکات صنعت عموما در هنگام کارکرد اضطراری و برای جبران قطعی برق شهر عمری حدود ۱۲ سال را دارند و در هنگام کارکرد دائم کار عمری نزدیک به ۶ سال.
دمای کار مناسب Suitable working temperature
سیستم خنک کنندگی این دستگاه از قدرت بالایی برخوردار است که به کمک فن های اکسترنال ، رادیاتور مسی بزرگ و سیستم روغن خنک ایجاد شده است.
نصب و راه اندازی Installation
نصب و راه اندازی تمامی ژنراتورهای شرکت ورکات صنعت در کل کشور بصورت رایگان انجام میشود
ضمانت و خدمات پس از فروش Warranty and after-sales service
ورکات صنعت ضمانتی ۱۲ ماهه و خدماتی ۱۰ ساله برای تمامی ژنراتور های خود را ارائه میدهد که در این ضمانت ۱۲ ماهه تمامی قطعات و سیستم های دستگاه شامل گارانتی و در ۱۰ سال خدماتی همچون تامین قطعات یدکی ، سرویس و نگهداری و تعمیرات فوری انجام میگردد.
بدون دود و آلایندگی No smoke and pollution
عدم وجود دود و آلایندگی و همچنین تمیز ماندن محل نصب دستگاه در طولانی مدت از مزایای بارز ژنراتورهای گازی است.
ایمنی Safety
وجود سیستم های الکترونیکی متعدد در این ژنراتور گازسوز باعث شده تا دستگاه هموراه قبل از روشن شدن، هنگام کار و پس از خاموشی در حال مانیتور شدن باشد و تمامی موارد ایمنی را بصورت پیوسته گزارش دهد تا ژنراتور با امنیت کامل مورد استفاده قرار گیرد و یا در صورت نیاز دستگاه خاموش شود.
تعمیر و نگهداری آسان Easy maintenance
طراحی مهندسی کنوپی (کاور صداگیر) به گونهای انجام شده تا خدمات سرویس و نگهداری ژنراتور گازی آسان شود.
سیستم استارت خودکار Automatic start
قبل از خرید ژنراتور گازی به چه نکاتی توجه کنیم ؟
قبل از خرید ژنراتور گازی بهتر است تا راهنمای خرید ژنراتور گازی را مطالعه فرمایید، اما بطور کلی نیاز هست تا مواردی همچون تعیین توان ژراتور گازی، نوع ژنراتور گازی بر اساس صدا، اتوماتیک یا دستی بودن ژنراتور، مصرف سوخت ژنراتور، گارانتی و خدمات پس از فروش ژنراتور گازسوز و تاریخچه شرکت را بررسی فرمایید.
ما مواردی که عرض کردیم را بصورت کوتاه در همین مقاله توضیح میدهیم اما در صورت نیاز به راهنمای جامع بهتر تا به سراغ مقالهای کع بالاتر دکر کردیم مراجعه فرمایید.
پرسش و پاسخ و نظرات
در قسمت پایین میتوانید پرسش و پاسخها را بخوانید و یا پرسشی مطرح کنید
2 دیدگاه
سلام
برای یک کارگاه با برق سه فاز ۱۵ آمپر چه ژنراتور گازی مناسب است و قیمت آن چقدره ؟
سلام محسن عزیز
بهتر است تا ابتدا برآورد مصرف دستگاه های خود را انجام دهید و سپس ژنراتور را انتخاب کنید، چون کنتور 15 آمپر از طریق نیروگاه تامین میشود و در صورت افت برق، نیروگاه این کمبود را جبران خواهد کرد ولی ژنراتور گازی این قابلیت را ندارد و نمیتوان بیشتر از توانش بار کشید.
با این حال اگر نیاز به ژنراتور 15 آمپر سه فاز دارید برای شما دستگاه 15 کاوا مناسب است
با احترام