تابلو ATS یا سوییچ انتقال اتوماتیک چیست ؟

سوییچ انتقال اتوماتیک ATS چیست ؟

تابلو ATS یا سوییچ انتقال اتوماتیک چیست ؟

یک سوییچ انتقال اتوماتیک یک تابلو برق است که جریان را بین دو منبع برق جابجا می‌کند.

برخی سوییچ‌های انتقال دستی هستند، به این صورت که فردی سوییچ را برای انجام جابجایی‌های متوالی می‌فشارد.

درحالی که مابقی اتوماتیک هستند و سوییچ بصورت اتوماتیک به محض حس کردن کم شدن یا زیاد شدن توان هر یک از منابع زده می‌شود.

یک سوییچ انتقال اتوماتیک (ATS) یا چنج اور معمولا در محل نصب ژنراتور پشتیببان نصب می‌شود، تا از این طریق ژنراتور بتواند در صورت قطع شدن برق شهری نیروی برق را موقتا تامین کند.

سوییچ انتقال اتوماتیک وسیله‌ای است که به محض قطع شدن یا زیاده از حد شدن جریان در منبع برق اولیه به صورت اتوماتیک جریان را از منبع برق اولیه به منبع برق پشتیبان منتقل می‌کند.

زمانی که منبع برق اولیه قطع می‌شود، سیستم ای تی اس یک منبع برق آماده به کار را به جریان می‌اندازد و بدین صورت یک سیستم برق بدون قطعی برای ما ایجاد می‌کند.

یک ای تی اس همچنین می‌تواند سیستم‌های برقی پشتیبان طولانی مدت‌تری را ایجاد کند تا بدین صورت وسیله‌ی برقی تا وصل شدن برق شهری به کار خود ادامه دهد، مثل آنچه در ژنراتور گازی خانگی انجام می‌شود.

از آنجاییکه ATS به هر دو منبع برق اولیه و پشتیبان (ژنراتور) وصل است، مشابه یک واسط بین لوازم خانگی و منابع برق است و در نقش یک رله است.

همچنین یک چنج اور برای یک وسیله برقی که با یک سیم به منبع برقی متصل است می‌تواند به عنوان یک منبع برق دوم عمل کند.

در دیتا سنترها، داشتن یک منبع برق بدون قطعی بسیار حیاتی است. برای رسیدن به این هدف سیستم‌هایی که در مسیر جریان برق قرار دارند باید به درستی مدیریت و مورد آزمون قرار داده شوند.

برای تضمین قابل اطمینان بودن مجموعه هنگام زیاده از حد شدن جریان، مدیران دیتا سنتر  باید به صورت مداوم و منظم عملکرد ای تی اس را پایش کنند.

واحدهای ای تی اس می توانند جریان بسیار زیادی را عبور دهند و این امر باعث نگرانی  افرادیست که با وسایل برقی دارای ATS سر و کار دارند. به همین جهت پایش همیشگی امری ضروریست.

از تولید کنندگان ای تی اس می توان APC، Dell، Cummins Power Generation، جنرال الکتریک و وسترن تلماتیک را نام برد.

سوییچ های انتقال برق دستی نیز وجود دارند که به یک مدیر نیاز دارند، تا بجای سوییچ کردن اتوماتیک، به صورت دستی دکمه‌ سوییچ را برای انتقال جریان به منبع جدید فشار دهد.

تابلو ATS یا چنج اور

عملکرد یک سوییچ انتقال

علاوه بر انتقال جریان به ژنراتور پشتیبان، یک ATS همچنین می تواند، بر اساس مقدار ولتاژ منبع اولیه، فرمان شروع به کار را برای ژنراتور صادر کند.

سوییچ انتقال، ژنراتور گازی پشتیبان را از برق شهر جدا می کند و برق موقتی را فراهم می‌کند. کنترل سوییچ انتقال می تواند فقط به صورت دستی انجام گیرد، یا ترکیبی از اتوماتیک و دستی باشد.

حالت جابجایی یک سوییچ انتقال (پایین را ببینید) می تواند جابجایی باز باشد (اُ تی)( که معولا این حالت است) یا جابجایی بسته (سی تی).

برای مثال، در خانه‌ای که مجهز به ژنراتور پشتیبان  و  ATS است زمانی که مصرف برق بیش از حد می‌شود، ATS  به ژنراتور پشتیبان فرمان می‌دهد که شروع به کار کند.

زمانی که چنج اور می‌بیند که ژنراتور پشتیبان برای تامین جریان برق آماده است، اتصال خانه به جریان برق شهری را قطع می‌کند و ژنراتور را به پنل برق اصلی خانه وصل می‌کند.

ژنراتور، برق مورد نیاز خانه را تامین می‌کند اما به خطوط برق شهری وصل نیست.

جدا کردن ژنراتور از سیستم توزیع برق به منظور حفظ ژنراتور از جریان بیش از حد برق و همچنین حفظ امنیت برق کارانی که تصور می‌کنند وسیله( که برای مثال مشغول تعمیر آن هستند) از برق شهر جداست، ضروریست.

زمانی که برق شهری وصل می‌شود، سوییچ انتقال در کمترین زمان و بصورت آنی خانه را به برق شهر وصل می‌کند و به ژنراتور پشتیبان دستور می دهد که خاموش شود.

ژنراتور بعد از گذشت زمان مدت زمان مشخصی که به آن زمان «خنک شدن» می‌گویند کاملا خاموش می‌شود. در این مدت هیچ جریانی از آن عبور نمی‌کند.

یک سوییچ انتقال می‌تواند به منظور تهیه جریان یک مدار خاص یا کل پنل الکتریکی (یا تابلو برق‌هایی که خود جزیی از کل یک تابلو برق بزرگتر هستند) مورد استفاده قرار گیرد.

از برخی سوییچ ها می‌توان برای حذف بار(جریان) یا به بیان دیگر انتخاب اینکه جریان در کدام مدار جاری شود (ارجحیت دادن) استفاده کرد، مثل آنچه در تجهیزات گرمایشی-سرمایشی اتفاق می‌افتد.

دنده سوییچ‌های پیچیده تر مورد استفاده در ژنراتورهای پشتیبانِ بزرگ که در مواقع اضطراری استفاده می‌شوند امکان شارش جریان نرم (شارش جریان با کمترین ولتاژ یا فرکانس) را فراهم می‌آورد.

به این صورت که جریان را به آرامی بین ژنراتور متصل به برق شهری و ژنراتور همگام شده جابجا می‌کند.

مورد استفاده‌ی این سیستم در کاهش جریان برق مورد نیاز هنگام اوج مصرف برق است.

 

استفاده خانگی

خانه‌های دارای ژنراتورهای آماده به کار ممکن است از یک سوییچ انتقال برای چندین مدار (یکی از چند وسایل برقی موجود در خانه، یا بخش خاصی از سیستم‌های روشنایی موجود) یا کل خانه استفاده کنند.

مدل‌های مختلفی وجود دارند، با هر دو نوع انتقال دستی و اتوماتیک.

بعضی مجموعه‌های کوچک سوییچ انتقال از مدار شکن‌هایی با درگاه‌های خارجی دستی به عنوان سیستم سوییچ کردن استفاده می کنند.

درگاه  بر روی دو مدارشکن که به صورت همزمان با هم کار می کنند عمل می‌کند.

یکی را باز می‌کند و در عین حال که آن یکی را می‌بندد. سازندگان سوییچ‌های انتقال می توانند راهنماهای نصبی تولید کنند تا مصرف کننده بوسیله آن اندازه و نحوه نصب سوییچ را فراگیرد.

منبع

پیام بگذارید

کلیه فیلدهای مشخص شده با ستاره (*) الزامی است